Tehnologia ne poate schimba viața în bine. Internetul ajută deja milioane de oameni să comunice în timp real. Odată cu dezvoltarea tehnologiei computerizate pe fondul unei economii globalizate se dezvoltă noi oportunitați de afaceri. Într-o lume în care shopping-ul online a devenit o necesitate. Sunt studii care arată că în unele ţări ca Germania şi Japonia procentajul celor care fac cumpărături on-line în mod regulat este de 70%. Din acest shopping on-line toata lumea profită.

Bani din blog

Blogosfera creşte, mediatiazarea fenomenului aduce oameni noi în zona asta. Oameni care văd cum alţii reuşesc şi vor şi ei. În America blogurile care scriu despre blogging (cum să faci bani, cum să scrii mai bine, cum să monetizezi) sunt un adevărat fenomen şi proprietarii lor “idoli” pentru noii sosiţi. La noi, fenomenul “blogging about blogging” nu a prins foarte mult, pentru că oamenii care fac sunt puţini.
Succesul acestui tip de blog are o motivaţie simplă. Oamenii caută reţete rapide. Nu vor să ştie cât este de muncă, nu le pasă că trebuie să ai o aplecare spre scris sau că trebuie să ştii câte ceva despre “internete” şi bloguri. Pentru a cistiga bani din blog pe prim plan trebue sa-ti cunosti obiectivul blogului.Daca ai un blog personal unde scrii pentru tine,pentru prieteniii tai,pentru un numar mic de oameni nu este suficient pentru a face bani. Pentru a cistiga bani trebue sa ai cit mai multi vizitatori!

. Vanzare de spatiu publicitar
In primul rand, trebuie sa fii constient ca vanzarea de spatiu publicitar pe blog, trebuie facuta astfel incat sa aiba relevanta pentru vizitator si sa fie in concordanta cu obiectivul blogului.

Vanzarea de publicitate se poate face direct sau prin intermediari.
Cele mai eficiente retelede intermediere:


I. Programe CPC (Cost-per-click)
Aici intră Google Adsense şi AdBrite. Sunt două din cele mai importante şi folosite programe. Cost per click înseamnă că de fiecare dată când un vizitator dă click pe o reclamă, ţie ţi se alocă o sumă de bani. Reclamele le poţi pune unde vrei tu pe site (respectând politica siteului care te plăteşte, desigur).

II. Programe CPA (Cost-per-action)
Sunt asemănătoare cu cele Cost-per-click, numai că în acest caz, nu eşti plătit în funcţie de click, ci de acţiunea pe care o inteprinde vizitatorul. Asta ar putea însemna o înregistrare pe siteul respectiv, cumpără ceva, descarcă ceva etc. Printre cele mai importante siteuri din acest domeniu se numără AzoogleAds, Commission Junction, Advertising.com.

III. Programe PayPerPost
Asta e una din metodele care îmi plac mie. Dacă ai un blog cu Page Rank bunicel, o mână de vizitatori şi o comunitate care te cunoaşte, poţi câştiga destul de mulţi bani. PayPerPost se referă la faptul că tu eşti plătit ca să scrii un articol despre un sponsor, sau o mică introducere pe care vizitatorii tăi să o citească înainte de a vizita siteul respectiv. Pentru asta primeşti de la 5 dolari în sus, totul depinzând de popularitatea siteului tău. Printre cele mai importante siteuri se numără ReviewMe şi PayPerPost.
 
 IV.Vanzare directa – este una dintre cele mai eficiente metode. Cauti direct advertiserii.Astfel ocolesti comisionul pe care-l percep retelele. Singurul dezvantaj este ca-ti ia mai mult timp. Bineinteles de folosit aceasta tehnica alaturi de celelalte sisteme
 V.Consultanta
Daca ai un blog prin care urmaresti sa-ti dezvoltiun brand personal (cum am facut eu cu tudormateescu.ro) atunci vei castiga din consultanta. Nu-l bombarda in schimb cu reclama.
.Unul din cele mai bune moduri de a face bani online este crearea unui blog care va permite sa castigati bani de la afisarea anunturi publicitare sau de la vanzarea de diferite produse si servicii.
Exista multe diferite tipuri  blog-uri de facut bani care te vor ajuta sa faci bani si va trebui sa alegeti un model care se potriveste intereselor dvs. Un simplu blog va permite sa castigati cu usurinta cel putin cateva sute de dolari lunar numai prin utilizarea de site-uri care va platesc pentru fiecare post (paid blogging websites)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu