Tehnologia ne poate schimba viața în bine. Internetul ajută deja milioane de oameni să comunice în timp real. Odată cu dezvoltarea tehnologiei computerizate pe fondul unei economii globalizate se dezvoltă noi oportunitați de afaceri. Într-o lume în care shopping-ul online a devenit o necesitate. Sunt studii care arată că în unele ţări ca Germania şi Japonia procentajul celor care fac cumpărături on-line în mod regulat este de 70%. Din acest shopping on-line toata lumea profită.

Bani din afiliere

Marketingul afiliat este o colaborare intre un proprietar de site si un magazin online prin care primul este platit de catre al doilea un procent din vanzari. Proprietarul de site plaseaza reclame catre site-ul magazinului pentru a ii trimite acestuia clienti, iar magazinul online ii ofera in schimb acestuia o parte din profit.

Cele doua parti se numesc in jargonul de specialitate publisher sau afiliat (proprietarul de site) si advertiser (magazinul online).


Exista trei modalitati prin care se poate castiga din marketingul afiliat, acestea sunt: pay per click, pay per sale si pay per lead.


Tipuri de marketing afiliat

  • In afilierea de tip pay per click, de fiecare data cand un potential client viziteaza site-ul advertiserului printr-un link de pe site-ul publisherului, acesta din urma primeste o anumita suma de bani. Aceasta suma poate varia in functie de produsul sau serviciul pentru care se face reclama sau poate fi o suma fixa stabilita intre cei doi. Banii pot fi transferati imediat catre afiliat sau pot fi platiti la intervale regulate stabilite de comun acord.

  • Afilierea de tip pay per sale  permite afiliatului sa castige bani de fiecare data cand pe site-ul advertiserului se realizeaza o vanzare sau o actiune a aunui client trimis de catre afiliat. Afiliatul poate castiga un procent din valoarea vanzarii sau poate castiga o suma fixa, in functie de termenii afilierii.

  • Afilierea de tip pay per lead il plateste pe afiliat de fiecare data cand clientul trimis de el finalizeaza o anumita actiune pe site-ul advertiserului (inscriere la newsletter, completarea unui formular, etc.). Aceasta suma este de obicei fixa pentru fiecare actiune.

Cum castigi bani din afiliere in Romania

In Romania cea mai mare retea de afiliere este 2Parale.ro. O retea de afiliere este o entitate care intermediaza relatiile dintre afiliati si advertiseri, asigurand transparenta relatiei dintre cei doi si garantand pentru plata la timp a comisioanelor.

2Parale a pornit la drum acum 2 ani si in prezent numara peste 10.000 de afiliati si peste 160 de advertiseri din diverse domenii.

2Parale a generat de la infiintare vanzari in valoare de peste 31.000.000 de lei pentru advertiserii din retea, din care un procent important a plecat catre afiliati. Unii afiliati participanti in 2Parale castiga si peste 5000 de euro in fiecare luna.

3 comentarii:

  1. Daca ai un cont Paypal sau Payza nu rata acest
    program fabulos si foarte simplu.
    FeederMatrix te plateste imediat direct in contul tau.
    Ia o decizie inteleapta ACUM!
    DOAR 1.75 dolari pentru a te inscrie !
    http://www.feedermatrix.com/?ref=fany22
    detalii: http://castigacufany22.blogspot.ro/

    RETINETI: Este cea mai sigura matrice fortata(4x4) si cu toate ca este o matrice pe mai multe nivele, nu are nici o legatura cu afaceri gen CARITAS-piramidale!!!...si inainte de a lua decizia de a va inscrie,documentati-va, pentru ca, cei care se vor inscrie(FREE) fara sa mearga mai departe(prin upgrade) vor fi stersi in 3zile din baza de date!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salut, poti sa ma ajuti si pe mine cu Feedermatrix, id boboc_gaby.

      Ștergere
  2. This will help you
    http://incomewithoutinvestment2017.blogspot.ro/

    RăspundețiȘtergere